fbpx

Δημοσιογράφος κλήθηκε ως ύποπτος ηθικής αυτουργίας για κατάληψη σε σχολείο

Facebook
Twitter
Email

Ερωτήματα προκαλεί η εισαγγελική κλήση δημοσιογράφου του NEWS 24/7 για παροχή εξηγήσεων σχετικά με ρεπορτάζ που σχετίζεται με την κατάληψη της Ιωνιδείου σχολής

Ως ύποπτος ηθικής αυτουργίας στην τέλεση αδικήματος κλήθηκε ο δημοσιογράφος του NEWS 24/7 Νίκος Γιαννόπουλος, για το άρθρο με τίτλο: «Συνομιλώντας με τους μαθητές ενός πρότυπου σχολείου του Πειραιά που τελεί υπό κατάληψη».

Πιο συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του NEWS 24/7, ο οποίος κάλυψε δημοσιογραφικά την υπόθεση της κατάληψης της Ιωνιδείου Σχολής το 2020, καλέστηκε από την Εισαγγελία να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις διερευνώντας αν συντρέχει λόγος για απαγγελία κατηγοριών περί ηθικής αυτουργίας στην τέλεση αδικήματος και περί διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Δηλαδή, η Εισαγγελία διερευνά αν τα άρθρα και τα ρεπορτάζ προκάλεσαν την κατάληψη στο σχολείο, επειδή ο δημοσιογράφος έκανε τη δουλεία του: να συνομιλήσει με τους μαθητές.

Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές της Ιωνιδείου Σχολής του Πειραιά έκαναν κατάληψη τον Σεπτέμβριο του 2020, όπως χιλιάδες άλλα σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τα πλημμελή μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού στις σχολικές μονάδες. Η κατάληψη ήταν περισσότερο συμβολική, καθώς το κτίριο ουδέποτε κατελήφθη επί της ουσίας. Δύο από τους μαθητές έδωσαν on camera συνέντευξη στο ιστότοπο NEWS 24/7, μιλώντας με θάρρος και επιχειρήματα.

Η Εισαγγελία Πειραιά σχημάτισε δικογραφία εναντίον αυτών ακριβώς των παιδιών, με βάση ανώνυμες καταγγελίες γονέων που επίσης τα παιδιά τους φοιτούν στην Ιωνίδειο Σχολή. Τα δύο παιδιά χαρακτηρίζονται «αλήτες» και ως εκπρόσωποι «δράκας αλητών», φέρονται να δρουν «για λογαριασμό αριστερών κομμάτων» και κατηγορούνται για βιαιοπραγία κατά του λυκειάρχη και για φθορά δημόσιας περιουσίας. Ωστόσο, ο ίδιος ο λυκειάρχης κατέθεσε γραπτώς στις αρχές ότι ουδέποτε έπεσε θέμα βιοπραγίας, λεκτικής ή σωματικής, είτε από τους δύο κατηγορούμενους μαθητές, είτε από οποιονδήποτε άλλον.

Ν. Φίλης: «Θέλουν να μας γυρίσουν στο 1960»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με σχετική ανάρτησή του, παίρνει ξεκάθαρη θέση για το περιστατικό. Όπως αναφέρει ο Νίκος Φίλης:

Ο Μητσοτάκης και η ακροδεξιά παρέα που έχει μαζέψει θέλουν να μας γυρίσουν στο 1960, αλλά εμείς θα κάνουμε αυτό που περνάει από το χέρι μας για να τους διώξουμε το 2022. Ο δημοσιογράφος Nikos Giannopoulos, που κάνει εκπαιδευτικό ρεπορτάζ στο News 24/7, καλείται από τον Εισαγγελέα Πειραιά ως ύποπτος για τέλεση ποινικού αδικήματος, επειδή πέρσι το Σεπτέμβριο πήρε συνέντευξη από μαθητή κατειλημμένου σχολείου! Θαρρείς και ο μαθητής έκανε έγκλημα ή ο δημοσιογράφος έχει καθήκον άλλο, από το να ερευνά, να μιλά και να αποκαλύπτει. Και μην σκεφτείτε «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη»…

Είναι σαφές ότι αν δεν δίνουν εντολές, το λιγότερο δημιουργούν κλίμα που καθιστά τέτοιες κινήσεις δυνατές. Υπάρχει κανείς στην ηγεσία της Δικαιοσύνης να την προστατεύσει από αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται; Ή θα βγάλουν νέα ανακοίνωση, να την «αφήσουμε ήσυχη»; Στο μεταξύ στην κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου η Ελλάδα χτύπησε πάτο, ξεπερνώντας πλέον μόνο Ουγγαρία, Βουλγαρία και Μάλτα, όπου βέβαια εκτελούν δημοσιογράφους… Έκτακτα! Δεν πάμε άσχημα με ΝΔ!

Ας αναλογιστούν όλοι, ακόμα και εκείνοι στην Αριστερά που έχουν απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ποιες είναι οι βαθύτερες επιπτώσεις από το να κυβερνά μια τέτοια ομάδα, εχθρική σε κάθε φιλελεύθερη αξία, με κορυφαίο υπουργό να διακηρύσσει «δεν θα κυβερνήσει ξανά η Αριστερά». Αλλά δεν θα γίνει το δικό τους, στην κυβέρνηση. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι η κοινωνία βράζει. Και δεν θα ‘θελα να ‘μαι στη θέση τους το πρωί που θα ξυπνήσουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >