fbpx

Φίλης για ΕΜΠ: Ο Θεοδωρικάκος να απολογηθεί και όχι να ζητά τα ρέστα

«Επί ΣΥΡΙΖΑ, οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας στα ΑΕΙ δε γίνονταν προς τέρψη των media και της ακροδεξιάς, με τον υπουργό σε ρόλο τηλεμαϊντανού», τονίζει ο Νίκος Φίλης
Facebook
Twitter
Email

Η δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Θεοδωρικάκος, πιστός στη συνήθεια του να μη λειτουργεί ως υπουργός αλλά ως επικοινωνιολόγος και προπαγανδιστής, επέλεξε να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας για μια ακόμη μια φορά. Αντί να απολογηθεί για την τριετή αδράνεια του ιδίου και της κυβέρνησης ΝΔ, όπως και για την προστασία που παρείχαν σε εγκληματίες στην Παλιά Φοιτητική Εστία του ΕΜΠ -όπως ο ίδιος ομολόγησε στην ΕΡΤ1, ζητά τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ καλά θα κάνει να ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου του να τον ενημερώσουν για τις στοχευμένες και επιτυχημένες επεμβάσεις της Αστυνομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όχι για να ξυλοκοπήσουν φοιτητές όπως εμμονικάδιατάζει ο ίδιος, αλλά για να συλληφθούν έμποροι και διακινητές ναρκωτικών ή ενεχόμενοι σε άλλες πράξεις βίας.

Ωστόσο, επί ΣΥΡΙΖΑ, οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας δε γίνονταν προς τέρψη των media και της ακροδεξιάς, με τον υπουργό σε ρόλο τηλεμαϊντανού. Ούτε διεξάγονταν με «γιουρούσια» και πυροβολισμούς 30 μέτρα μακριά από τους φοιτητές που ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις. 

Όσο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, διαβεβαιώνουμε τον κ. Θεοδωρικάκο ότι η κατάργησή της -που ήδη έχει συμβεί στην πράξη- θα είναι ένας από τους πρώτους νόμους της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης. Τα 30 εκατ. ευρώ που σπαταλά η ΝΔ για να περιφέρονται οι ΟΠΠΙ «πέριξ» ή «έξω» από τα πανεπιστήμια θα διατεθούν για εξοπλισμό, εργαστήρια, προσλήψεις καθηγητών και διοικητικού προσωπικού. Όπως και τα 60 εκατ. ευρώ που «μοιράζει» η κα Κεραμέως σε εταιρίες, ιδιωτικοποιώντας τα δημόσια ψηφιακά αποθετήρια της εκπαίδευσης.

Οι δηλώσεις του υπουργού ΠΡΟΠΟ

Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Δεν υπήρχε καμία δικαιολογία που 3 χρόνια τώρα γνωρίζουν, όπως μας είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, ότι εκεί συντελούνται αξιόποινες πράξεις και η ΕΛΑΣ δεν είχε παρέμβει για να τις καταστείλει» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι ακόμη και όταν ίσχυε το άσυλο και δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος για την κατάργησή του από τη ΝΔ, η ΕΛΑΣ μπορούσε να επέμβει όταν υπήρχε έγκλημα, ενώ ενημέρωσε ότι την αρμοδιότητα για τις φοιτητικές εστίες έχει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, του οποίου πρόεδρος είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Δέρβος.

«Οπουδήποτε στη χώρα, άρα και εντός πανεπιστημιακών χώρων, συντελείται έγκλημα, υποχρέωση της ελληνικής αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει και να καταστέλλει το έγκλημα» σημείωσε με έμφαση. «Σας πληροφορώ ότι το 2017 και το 2018 η ΕΛΑΣ έκανε δύο μεγάλες επιχειρήσεις στο ΑΠΘ, που είχαμε την ενημέρωση ότι διακινούνται ναρκωτικά, αλλά και στην εστία του ΕΚΠΑ».

«Άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Το 2018 δεν είχαμε νόμο περί ασύλου που ψήφισε η ΝΔ. Ανεξάρτητα από το νομικό πλαίσιο που αφορά το άσυλο, όπου συντελείται έγκλημα η αστυνομία έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να παρέμβει» πρόσθεσε.

«Δεν θα σταθώ στο ότι 3 χρόνια το ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα. Θα σταθώ σε κάτι άλλο όμως. Γνωρίζετε ότι η φοιτητική εστία δεν είναι στην αρμοδιότητα των πανεπιστημιακών αρχών; Γνωρίζετε ότι είναι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όπου εκεί είναι επικεφαλής ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Δέρβος; Έχουν γραφτεί για τις απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν βγει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έχει γίνει δηλαδή θέμα. Υπάρχει εταιρεία security, όπου έδινε 60.000 ευρώ το μήνα. Τι κάναν αυτοί; Πού πάνε αυτά τα λεφτά; Ποιος έχει αυτή την ευθύνη;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >