fbpx

Στράτος Γεωργουδής: Όλη η αλήθεια για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης

Facebook
Twitter
Email

Φαίνεται ότι η κα Κεραμέως «κουράστηκε» να φορτώνει την καθημερινότητά μας με παραποιημένα στοιχεία, σχετικά με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών, και επιστράτευσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ να συνεχίσει την διασπορά στοιχείων που δημιουργούν μία εικονική πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα και αναφορικά με την Αρχιτεκτονική Ξάνθης, το λεγόμενο «Παρατηρητήριο Fake News» της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«1. Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης δεν είχε κανέναν εισακτέο
Αλήθεια: Η εν λόγω Σχολή είχε 10 εισακτέους, από διάφορες κατηγορίες υποψηφίων»

Στον πίνακα που επισυνάπτεται καταγράφονται τα πλήρη αποτελέσματα όλων των κατηγοριών των υποψηφίων (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Ημερήσια, Εσπερινά και 10% του 2019 και του 2020). Η αλήθεια είναι ότι στο σύνολο των θέσεων της Σχολής (126 θέσεις) καλύφθηκαν από πρωτοετείς φοιτητές μόλις 8 θέσεις, ή ποσοστό 6,35%! Από αυτούς η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής εφαρμόστηκε στους αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, απ’ όπου εισάγονται 2 (!) φοιτητές και ΔΕΝ εφαρμόστηκε στους αποφοίτους των προηγούμενων ετών, απ’ όπου εισάγονται οι υπόλοιποι 6 φοιτητές.

ΕΒΕΑρχικές θέσειςΘέσεις (κατόπιν μεταφοράς)Επιτυχόντες
10% ΓΕΛ γεν. σειρά 2019441
10% ΓΕΛ ΝΕΟ γεν. σειρά 2020555
10% ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ γεν. σειρά 2020110
ΓΕΛ γεν. σειρά Εσπερινά14,45110
ΓΕΛ γεν. σειρά Ημερήσια14,45991080
ΕΠΑΛ γεν. σειρά Εσπερινά11,16110
ΕΠΑΛ γεν. σειρά Ημερήσια11,16662

Είναι ολοφάνερη η «σπουδή» της κας Κεραμέως να μειώσει την καταστροφική επίπτωση του τερατουργήματός της (την ΕΒΕ), αλλά δεν είναι δυνατόν να την πιστέψει κανείς!

«2. Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης ήταν “θύμα” του νέου συστήματος Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
Αλήθεια: Η εν λόγω Σχολή επέλεξε, όπως όλες οι Σχολές και τα Τμήματα ΑΕΙ της χώρας, το συντελεστή της ΕΒΕ που επιθυμούσε, ώστε να διαμορφώσει την ακαδημαϊκή της φυσιογνωμία»

Ελπίζω οι αξιότιμοι Καθηγητές της εν λόγω Σχολής να έχουν πεισθεί ότι η κα Κεραμέως τους αποδίδει το σύνολο της ευθύνης και εμμέσως μάς προτρέπει να αναζητήσουμε από αυτούς και μόνο απαντήσεις στο γιατί οδήγησαν την Σχολή να στερείται πρωτοετών φοιτητών!

Έτσι είναι κ.κ. Καθηγητές. Αφού «τσιμπήσετε» και παίξατε το παιχνίδι της υπουργού, τώρα είναι καλό να αισθανθείτε τι σημαίνει «αποκλειστικά υπεύθυνοι». Η Κοινωνία γνωρίζει ότι ΔΕΝ είστε ακριβώς αυτό. Είστε ωστόσο συνυπεύθυνοι! Και είναι καθήκον σας να δώσετε απαντήσεις, για να μην πω ότι οφείλετε να απολογηθείτε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >