fbpx

Τάκης Κατσαρός: Δυο φορές μομφή, η μομφή στο υπουργείο Παιδείας

Facebook
Twitter
Email

«Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλη την κυβέρνηση. Για ορισμένα όμως υπουργεία όπως αυτό της Παιδείας, είναι δυο φορές μομφή» – του Τάκη Κατσαρού στο alfavita.gr

Όταν ο πρώην γραμματέας της ΚΝΕ, νυν υπουργός ΠΡΟΠΟ κ. Θεοδωρικάκος αυτοχαρακτηρίζεται παράδειγμα «πολιτικής συνέπειας». Όταν πρώην στελέχη νεοφασιστικών οργανώσεων «ξεπλένονται» από τη ΝΔ και καταλαμβάνουν κορυφαίες θέσεις στο υπουργικό Συμβούλιο.

Όταν για τις τραγωδίες που ζει η χώρα με τους πάνω από 23.000 νεκρούς ή τον πρόσφατο ενταφιασμό του κρατικού μηχανισμού κάτω από τα χιόνια, φταίει απλώς ο… κορονοϊός ή ο (κακός μας) καιρός.

Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, είναι απολύτως λογικό να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και να αυτοθαυμάζεται ως θηλυκός… Παπανούτσος, η πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού και του σκοταδισμού στην εκπαίδευση, κυρία Κεραμέως. 

Πότε; 
Την ίδια ημέρα που μετά το σάλο των αντιδράσεων υποχρεώθηκε άρον-άρον να ακυρώσει το «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα για το «Αγέννητο Παιδί» που είχε εγκρίνει. Την αντιεπιστημονική θεωρίαδηλαδή πίσω από την οποία οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι της ελληνικής κοινωνίας, προωθούν την κατάργηση του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση.

Πότε;
Όταν μετά το άνοιγμα των σχολείων έχουν υπάρξει σχεδόν 120.000 κρούσματα κορονοϊού στην ηλικιακή κατηγορία 0-17 ετών, με αποτέλεσμα να έχει  τριπλασιαστεί το ποσοστό των νοσούντων παιδιών και εφήβων σε σχέση με την περίοδο των διακοπών.

Όταν με την παγκόσμιας πρωτοτυπίας ρύθμιση του «50%+1», η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τα σχολεία σε εκκολαπτήρια της νόσου και σε ιμάντα μεταφοράς της στις οικογένειες, προκαλώντας έτσι παραπάνω νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους.

Είπε πολλά η υπουργός Παιδείας για το (αντι)μεταρρυθμιστικό της έργο. Σχεδόν κάθε αναφορά της ήταν και ένα καρφί στο φέρετρο της δημόσιας εκπαίδευσης που κατασκευάζει. Εξοργίζει καθημερινά την κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς, κατρακυλά όλο και πιο χαμηλά στις δημοσκοπήσεις και στον δείκτη της ανυποληψίας.

Επιτίθεται στη νεολαία με την ΕΒΕ, την Τράπεζα Θεμάτων, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, το άρθρο 50 για τα Κολλέγια, την υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων.

Αυτό όμως που ξεπερνά κάθε όριο θράσους είναι να υπεραμύνεται ακόμη και σήμερα από το βήμα της Βουλής των επιλογών της για την τηλεκπαίδευση, μετά την καταδίκη της από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, για το σκάνδαλο Cisco. Και να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αποκάλυψε το σκάνδαλο και δικαιώθηκε πλήρως από την απόφαση της αρμόδιας Συνταγματικής Αρχής.

Ο πρωθυπουργός πιεζόμενος και υποκριτικά -κατά πολλούς- ψέλλισε, έστω μια συγνώμη για το «θάψιμο» χιλιάδων ανθρώπων στους χιονισμένους δρόμους. Η αμετανόητη κυρία Κεραμέως, για το δικό της αποδεδειγμένο σκάνδαλο με την Cisco, όχι.

Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφορά όλη την κυβέρνηση. Για ορισμένα όμως υπουργεία όπως αυτό της Παιδείας, είναι δυο φορές μομφή. Μομφή που ήδη έχει πάρει στα χέρια της η ελληνική κοινωνία και θα την κάνει αφετηρία πολιτικής αλλαγής, σήμερα στους αγώνες και αύριο στην κάλπη.

▸ Πρώτη δημοσίευση: alfavita.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >