fbpx

Πρωτοβουλία μαθητών ενάντια στην ΕΒΕ και την Τράπεζα Θεμάτων

Facebook
Twitter
Email

Μαθητές και μαθήτριες που εναντιώνονται στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και την Τράπεζα Θεμάτων, συντονίζονται ώστε να συμβάλλουν στην κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του υπουργείου Παιδείας. Όπως τονίζουν, παλεύουν για ένα καλύτερο και δίκαιο εκπαιδευτικό σύστημα όπου οι μαθητές θα χαίρονται τη μάθηση και θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε σχολές της επιλογής τους.

Η πρωτοβουλία εξέδωσε ηλεκτρονικό ψήφισμα, στο οποίο αναφέρει:

Τα τελευταία δύο χρόνια, η κοινωνία υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αξιοποιεί αυτή την κατάσταση ως ευκαιρία για να εντείνει τις αυταρχικές πολιτικές της. Αδιαφορεί για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης υποβαθμίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία των σχολείων μας εν μέσω πανδημίας, μη λαμβάνοντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την καταπολέμηση του ιού στα σχολεία. Φυσικά, λύση δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί η τηλεκπαίδευση η οποία δοκιμάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρελθόν και αποδείχτηκε άκρως προβληματική σε μια σειρά από τομείς.

Αυτό το ασφυκτικό, για τους μαθητές/-τριες, πλαίσιο έρχεται να συμπληρώσει η Τράπεζα Θεμάτων καθώς και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που εφαρμόζονται για άλλη μια χρονιά με απώτερο σκοπό την αποτυχία εισαγωγής μιας μεγάλης μερίδας των μαθητών/-τριων στο δημόσιο πανεπιστήμιο και την ώθηση τους, με εντονότερους όρους, στην παραπαιδεία και την ιδιωτική εκπαίδευση. Η κατάσταση αυτή άφησε ανεξίτηλα σημάδια στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς, πέρσι, απέκλεισε πάνω από 40.000 μαθητές/-τριες από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κάνοντας τους βορά στον βωμό του κέρδους. Σε αυτή την συνθήκη, η υπουργός Παιδείας εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών/-τριων και να αρνείται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μείωσης της ύλης, αυτή την πολύπαθη χρονιά, γεγονός το οποίο συμβάλλει στο άγχος όλων μας.

Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας, με κύριο ενορχηστρωτή το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση, που αφορά την συνολική υποβάθμιση και εξαθλίωση της Δημόσιας Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες και με όλα τα μέσα. Σε αυτή την κατάσταση εμείς, οι μαθητές/-τριες, δεν θα παραμείνουμε αμέτοχοι/-ες και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να παλέψουμε για τις ανάγκες μας!

Προχωράμε στην δημιουργία μιας πρωτοβουλίας που θα δώσει φωνή στους μαθητές/-τριες ξεκινώντας με την συλλογή υπογραφών για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων.

Παράλληλα, ως Συντονισμός μαθητών/-τριων διεκδικούμε:

• Να μην πραγματοποιηθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις! Ελεύθερη πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο για όσους/-ες μαθητές/-τριες το επιθυμούν.

• Μείωση της διδακτέας και εξεταστέας ύλης. Διεξαγωγή ενισχυτικής διδασκαλίας για όσους/-ες το επιθυμούν με έμφαση και στην ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών/-τριων.

• Απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για να μην γίνονται τα σχολεία μας εστίες υπερμετάδοσης του ιού (15 μαθητές/-τριες ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εργαζόμενων καθαρισμού, δωρεάν PCR ή rapid test, κατάργηση του 50%+1 νοσούντων μαθητών/-τριων, μάσκες, θερμομέτρηση κατά την είσοδο κ.α.)

‘Η πολύ απλά, ότι ζητάμε εδώ και δύο χρόνια τώρα… Αν συμφωνείς με όλα αυτά, συμπλήρωσε την φόρμα που ακολουθεί και στήριξε κι εσύ το ψήφισμα για την κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων!

Βρείτε μας:

• Facebook: Συντονισμός Μαθητών/-τριων ενάντια στην ΕΒΕ και την Τράπεζα Θεμάτων
• Instagram: @mathites_enantia_stin_EBΕ
• email: mathitesenantiastinebe@gmail.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >