Σκληρή κριτική προς την υπουργό Παιδείας και συνολικά προς την κυβέρνηση άσκησε η βουλευτής Έβρου και αναπλ. τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση.
Ανέφερε πως πρόκειται για ένα άκρως ταξικό νομοσχέδιο, που απαξιώνει τη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση κι ενισχύει τις ανισότητες. Ένα νομοσχέδιο που βρίσκεται πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, της νεολαίας και του σύγχρονου κόσμου, με το οποίο η ΝΔ:
Παράλληλα, η Νατάσα Γκαρά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις τεράστιες ευθύνες και τη διαχειριστική ανεπάρκεια που έχει επιδείξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση, αναδεικνύοντας τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, το φιάσκο με τις μάσκες, την έλλειψη διαγνωστικών τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά και την επιλογή της υπουργού να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία εν μέσω πανδημίας.
Επίσης η βουλευτής Έβρου αναφέρθηκε και στην αντιδημοκρατική ρύθμιση που φέρνει με το παρόν νομοσχέδιο η Νίκη Κεραμέως και προβλέπει για πρώτη φορά τον διορισμό μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αγνοώντας με αυτόν τον τρόπο το 93% των εκπαιδευτικών που απείχαν από τις πρόσφατες εκλογές-παρωδία και δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μία σαφή απάντηση στους εκβιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Τέλος, αναφέρθηκε σε δυο σημαντικές τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη αφορά στη μόνιμη διατήρηση της δημοσίευσης των διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα του Τύπου και τις θέσεις εργασίας σε αυτόν, καθώς λήγει αυτόν το μήνα η 5ετής παράταση που είχε δώσει στην εφαρμογή του μέτρου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος υπουργός Στέλιος Πέτσας, μέχρι στιγμής κωφεύει και αδιαφορεί.
Η δεύτερη αφορά στην πρόβλεψη να καταστεί η ενίσχυση που καταβάλλεται από τις Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών, στα πλαίσια υλοποίησης δράσης που αφορά στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19, με τη μορφή επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης (μη επιστρεπτέα επιχορήγηση), αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη.