fbpx

Ακόμη 600 ειδικούς φρουρούς προσλαμβάνει η κυβέρνηση για τα ΑΕΙ

Facebook
Twitter
Email

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως προχωρά στην πρόσληψη ακόμη 600 ειδικών φρουρών για τη συγκρότηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Στην πρόσληψη 600 επιπλέον ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία προχωρά η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις έντονες αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (sic), το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας πρόκειται να προσλάβει ειδικούς φρουρούς από τη λίστα επιλαχόντων, ώστε ο συνολικός αριθμός των ειδικών φρουρών των ΟΠΠΙ (ομάδων προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων) να φτάσει τους 1.000.

Το 80% των θέσεων (480) θα καλυφθεί από επιλαχόντες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου (γενικά, επαγγελματικά, ενιαία, μουσικά, εκκλησιαστικά). Το 20% των θέσεων (120) θα καλυφθεί από επιλαχόντες που κατέχουν πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΣΕΕ) Β’ κύκλου ή απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑΛ ή ισότιμο τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνεται πως «οι παραπάνω προσλήψεις αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή του Κυβερνητικού Σχεδιασμού και εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των ΑΕΙ, και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου».

Η ανακοίνωση του υπουργείου ΠΡΟΠΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 600 Ειδικών Φρουρών για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) 


Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με σκοπό την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 600 Ειδικών Φρουρών για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). 

Οι 600 επιπλέον Ειδικοί Φρουροί, θα προσληφθούν από τη λίστα επιλαχόντων, σύμφωνα με την από 31 Μαΐου 2021 προκήρυξη, ενώ θα καλύψουν τις επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 80% από την κατηγορία Α’ (480 θέσεις) και 20% από την κατηγορία Β’ (120 θέσεις). 

Η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ ήδη χορηγούνται στους υποψήφιους τα δελτία υγειονομικών εξετάσεων. 

Οι παραπάνω προσλήψεις αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή του Κυβερνητικού Σχεδιασμού και εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >